vrijdag 3 augustus 2012

Onze Hamam Relax badkamer!
Vandaag zal ik jullie een kijkje geven in onze nieuwe badkamer. En zelfgemaakte inloopkast.


Eerst was de badkamer veel kleiner (Wat nu zegmaar onze douche is was de hele badkamer!) Wij hebben de vorige badkamer helemaal gesloopt, inclusief alle muren. Toen hebben we het kleine extra kamertje bij de badkamer getrokken waardoor we nu een lange badkamer hebben aan de voorzijde van het huis.


We wilden de stijl die we in de rest van het huis hadden gecreëerd ook in de badkamer laten terugkomen. Zodat het niet een apart stukje wordt dat niet bij het geheel past.

Daarom hebben we ervoor gekozen om niet teveel tegels te gebruiken maar pure elementen zoals veel hout en stucwerk. We hebben op deze manier alleen bij het "douchegedeelte" en bij de wc tegels gebruikt.De douche is extreem groot.
120Diep X 140Breed.
Een echte inloopdouche!

Het is gewoon heerlijk dat je al die ruimte heb en niet op een klein stukje staat te proppen. De douchekop zelf is een regendouche van 40x40, wat ongelofelijk veel water geeft! Heerlijk!!!!

Alle handdoekjes
netjes opgerold in de nis. 
We hebben het stukje waar je uit de inloopdouche stap gemaakt als een nis voor handdoeken te pakken en je badjas te hangen. Deze grote "nis" hebben we met mozaïek betegeld. De oude tegels die we nog over hadden van het douchegedeelte hebben we stuk geslagen en, een voor een in elkaar gepuzzeld en opgeplakt. Daarna hebben we alles een mooie zwarte voeg gegeven.Ook aan de binnenkant van het douchegedeelte zitten 3 nissen om je shampoo producten in op te kunnen bergen. Deze 3 nissen zijn ook betegeld met mozaïek.Hout en grijstinten staan heel mooi bij elkaar. Je krijgt zo een stoere, sobere maar erg sfeervolle uitstraling. Wij hebben de grijstinten die we in het hele huis gebruiken, ook voor de badkamer gekozen. Ondanks dat de badkamer aan de noordkant van het huis is, en sowieso al niet veel licht vangt, komen de kleuren mooi tot hun recht. Wij vinden wittinten niet altijd even mooi voor op muren, het maakt altijd zo kaal. Een mooie vergrijsde tint geeft gelijk sfeer. Daarom hebben wij op de 1e verdieping alle plafonds een vergrijsde tint gegeven (niet te donker, maar heel lichtgrijs/bruin) Kleur: Etna Ashes van Mia Colore. Deze kleur hebben wij ook in de rest van het huis als basiskleur gebruikt. 


Vanaf het begin van de verbouwing hadden wij al een wastafel bak gekocht. Van prachtig natuursteen, afgebeiteld aan de buitenkant. 80X50(bxd) We zochten lang naar een onderstel voor deze mooie wasbak. Maar konden nergens iets vinden. Uiteindelijk hebben we er zelf een gemaakt. De onderkant is meegenomen in de verfkleur van de muur. De rest is met eikenhout betimmert en ingesmeerd met een beschermlaag. 
Ook hebben we een voorzetmuurtje achter de wastafel gemaakt. Dit is handig om alle leidingen in te verwerken, maar ook leuk en handig om je badspulletjes neer te zetten. We hebben ervoor gekozen om bovenop de riggel van het muurtje ook een eikenhouten plank te plaatsen. Om zo het hout dat bij de wasbak zit weer terug te laten komen. 

Stoer lampje boven de wastafelOok hebben we in de badkamer gebruik gemaakt van kalkverf van Mia Colore http://www.miacolore.nl/kalkverf/kalkverf.php Gekocht bij: http://www.goedgevonden-wonen.nl/pg-16567-7-18099/pagina/welkom.html Deze verf vinden wij ontzetten mooi. Het is wel even een werk om het mooi op de muur te krijgen. De techniek kan je zo maken als je zelf wilt (wolken effect, horizontale strepen of verticaal) Wij hebben gekozen voor verticale strepen. De kleur kalkverf die wij gebruikt hebben is: Deep Night. Hoe donkerder de kleur is hoe mooier het effect van de kalk. 

Wij hebben de muur achter de wastafel ermee geverft. Deze muur eerst glad gemaakt. Bewerkt met een Primer (impregneer). Daarna de kalkverf met een speciale kalkverf kwast opgebracht. Goed laten uitdrogen en daarna nog een keer de kalkverf eroverheen verven voor een mooie toplaag. Uiteindelijk kwamen we erachter dat het niet praktisch was om deze muur hiermee te doen, omdat er erg veel spatten water tegenaan komen. Maar ook daar was een goede oplossing voor een: Sealer gebruiken. Deze moet je een paar keer dun opzetten met een kwast. Het glimt minimaal, de kalkverf blijf je mooi zien en het is makkelijk in onderhoud. Perfect!
In de badkamer hou ik erg van leuke sfeervolle accessoires. Ook ben ik gek op mooie zeepjes en flesjes. En vind ik van die zeep slingers met mooie schelpen en lintjes heel leuk. Als opberger voor onze dagelijkse verzorgingsproducten heb ik naast de wastafel 2 stoere bakjes staan. Zo blijft alles netjes, en is het toch leuk opgeborgen. 

We hebben een houten ladder naast de wastafel staan voor onze handdoeken op te hangen. Het staat heel leuk zo met als contrast de donkere achtermuur. Wij hebben het liefst van die mooie hamam badhandoeken. Heerlijk grote voor onder de douche en kleintjes als gastendoekjes. Zulke handdoeken hoeven niet duur te zijn. Vergelijkbare zijn te koop bij:


http://www.hema.nl/winkel/wonen/baddoeken/handdoek-hammam-(99001124)

In de badkamer hebben we mooie zwarte lammellen voor de ramen hangen. Het geeft gelijk sfeer, en je kan zelf beslissen hoeveel licht je binnen wilt laten. Op de vloer hebben we een mooi zwart/wit kleed liggen met een prachtig patroon. We hebben gekozen voor een lang kleed om zo de lengte van de badkamer te benadrukken. 

Mooie kast opgeknapt en geverfd, alle badspulletjes zijn opgeborgen.
Deze kast staat bij ons in de hoek van de badkamer. Functioneel, en mooi!


De badkamer is te bereiken via de

<--- inloopkast, --->

Welke weer via de slaapkamer toegankelijk is. Zo lopen alle kamers eigenlijk in elkaar over. De kamers kan je scheiden door een schuifdeur, maar hoeft dus niet waardoor je een mooie open ruimte behoud.De inloopkast hebben we zelf ontworpen. De muurtjes zijn gemaakt van houten balken en met mdf plaat betimmerd. Gaatjes dichtgesmeerd, glad gemaakt en daarna geverfd. De planken zijn net als het onderstel van de wasbak van mooi eikenhout, onbewerkt gelaten en zo het mooist.

De hele vloer in van de 1e verdieping is de echte oude houten planken vloer. Deze hebben we opgeknapt, door hem te schuren, grondverf en daarna 2 keer geschilderd. De kleur is net geen wit, er zit een heel klein tintje grijs is. Deze vloer loopt ook door in de inloopkast en naar de badkamer.


4 opmerkingen:

 1. Wat een plaatje! Petje af hoor, wij vinden dat jullie keihard gewerkt hebben en alles heel smaakvol en gedetailleerd hebben uitgevoerd.
  Jullie hadden de moed om met onze verf van Mia Colore te experimenteren en dat is knap als het je eerste grote verbouwingsklus is. Jullie kunnen zo in een mooi woonblad, ik zal eens een visje uitgooien. Groet en succes Bernadette en Henk www.goedgevonden-wonen.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Bernadette en Henk, Ik ben blij dat jullie het zo mooi vinden. Wij zijn er ook echt super blij mee. We zouden het helemaal leuk vinden om ons paleisje aan iedereen te mogen laten zien in een mooi woonblad. Ik hoop dat het lukt! Alvast super bedankt! en tot snel. Groetjes Ayla en Jordie

   Verwijderen
 2. Toevallig kom ik via Google op je site, wij zijn ook aan onze badkamer bezig en ik herken veel van de stijl, wij werken ook met kalkverf af en minimaal tegelen.
  Ik ben enorm benieuwd waar je de lampjes boven je badmeubel hebt gekocht, dat zijn precies de lampjes die ik zoek. In badkamer verlichting is niet veel keus en vaak modern.
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ayla,
  Ik wilde je net gaan vragen waar jij die leuke lampjes van boven je badmeubel vandaan hebt en nu zie ik dat iemand anders je precies dezelfde vraag gesteld heeft.
  Ik hoor het graag!
  Groet,
  Hillary

  BeantwoordenVerwijderen